0 proizvoda

0 din.

Gran malvazija

Coronica

Berba 2008
Sorta Malvazija istarska
Sadržaj šećera Suvo
Kvalitet Kvalitetno vino sa kontrolisanim geografskim poreklom
Vinogorje Istra
Alkohol 14.5%
Količina 1.5 l
Tem. serviranja 10-12 C

Cena

4,850 din.
Dodaj u listu želja Dodaj za poređenje

Gran malvazija

Posebne karakteristike

Vrhunsko suvo belo vino koje dolazi iz Zapadne Istre, tačnije, sela Coronici. Vino se proizvodi tako što se fermentacija vrši u prohromskim tankovima, a odležavanje u drvenim bačvama od 3000l. Zrela, puna, masivna, slasna, živa malvazija, kompleksnog mirisa, koji se otvara u velikom stilu. Na mirisu su početno dominantne sekundarne arome minerala, kvasaca, korice hleba i putera, a otvaranjem se još ređaju bademi, vanila i vrlo zrele voćne arome breskve i kajsije. Ukus je izvanredan. Reč je o vinu glatke, savršeno zaokružene teksture, punom elegancije i ravnoteže.

Gastro preporuka

Dobro se slaže uz lignje, škampe i školjke. Ali, zbog naglašene aromatičnosti, možda i rižoto ili pasta sa šparglom, pršut, čak i kulen.

O proizvođaču

Coronica

Coronica

Moreno Coronica jedan je od onih mladih istarskih vinara koji je u vinarstvo krenuo stopama svojih očeva i dedova. Njegov veliki novi podrum s najsavremenijom tehnologijom naočigled nije imao puno veze s tradicijom, ali upornost, odvažnost i strast prema autohtonim sortama omogućili su mu da postane jedan od najvećih proizvođača u Istri.

Video

Lokacija